Köpa släpvagn

Om du mer regelbundet kommer att använda dig utav en släpvagn kan det vara en väl värd investering att köpa sig en egen släpvagn. På så sätt kan du använda släpet när som helst, samt att du inte behöver lägga ut pengar och tid på att hyra en släpvagn varje gång.

Var kan man köpa en släpvagn
Precis som när man köper sig en bil så kan man köpa en släpvagn såväl via en privatperson som via en firma. Det finns för- och nackdelar med bägge alternativen och vilket man ska välja hänger lite ihop med vad man har för kvar på släpet. Är man ute efter ett helt nytt släp är det hos en firma som du mest troligt hittar detta. Är det istället priset som styr ditt köp kan en annons av en privatperson på till exempel Blocket passa bättre.

Hur mycket pengar man får lägga ut för en släpvagn är väldigt olika och hänger oftast ihop med dess ålder och skick över lag.

Att tänka på när man köper en släpvagn
När du ska köpa dig en släpvagn så finns det en del saker som man bör tänka på, så att man inte gör ett dåligt köp. Till exempel kan det vara bra att kolla upp historiken kring fordonet om det är begagnat, för att se så att det gått igenom besiktningen och är berättigat att köras i trafik. Samtidigt kan du se till så att ägaren är densamma som står på annonsen, så att du inte råkar ut för att köpa ett stöldgods eller liknande.

Att köpa en släpvagn endast utifrån bilder och text i en annons ger inte speciellt mycket information och därför rekommenderas det att du åker och tittar på släpet innan du gör ditt köp. På så sätt kan du upptäcka eventuella skador som du kan få ner priset på.

Precis som när du köper eller säljer en bil så ska ett ägarbyte anmälas till Trafikverket när du köper en släpvagn. Detta papper, vilket är den andra delen av registreringsbeviset, ska både säljare och köpare skriva under

Att äga en släpvagn
Förutom de punkter som man måste fundera på i samband med köpet av en släpvagn så finns det saker kring ägandet som man inte får glömma bort. En utav dessa är att du måste se till så att du har en bra plats att förvara ditt släp på. Då släpvagnen tar upp en del plats kan en parkering vara ett bra alternativ och detta kan medföra extra hyreskostnader. Om du bor i hus och har plats för släpet intill huset så fungerar även det, men tänk på att du enkelt ska kunna få fram släpet när det ska användas. Står släpvagnen dessutom på gräs så kan gräsmattan bli förstörd om det står där under en längre tid.

Glöm inte heller bort att du måste investera i ett par dubbdäck till vagnen om du använder detta på din bil och har tänkt använda släpvagnen under vinterhalvåret. Dessutom måste du se till att släpet går igenom en besiktning vartannat år.