Hyra släpvagn

Att hyra en släpvagn är ett mycket bra alternativ för den som endast är i behov utav denna vid enstaka tillfällen. På så sätt behöver du inte stå för några stora kostnader, utan betalar endast för den period som du faktiskt nyttjar släpet.

Hyra en släpvagn
Det finns idag en mängd olika ställen som man kan vända sig till om man är intresserad utav att hyra ett släp. Ett vanligt alternativ är att vända sig till en bemannad bensinmack, som ofta har släp av flera olika modeller att hyra ut. Förutom detta så erbjuder dessa kedjor ofta möjligheten för dig att lämna tillbaka släpet på en annan station inom samma kedja, om du till exempel ska åka med dina saker enkel resa.

I många städer finns det även privata firmor som sysslar med uthyrning av släpvagnar. En del företag som använder sig av släpvagnar i sin verksamhet kan ibland hyra ut släpen till sina anställda utanför arbetstid.

Vad kostar det att hyra ett släp?
Hur prissättningen ser ut för hyran av släpvagn kan skilja sig lite åt. Hos vissa uthyrare så får du i förväg anmäla hur många timmar du vill hyra släpet och efter det betala en viss summa per timma. Andra tar en fast summa för att hyra släpet under en eftermiddag, heldag eller helg utifrån vad som passar dig bäst. För att se vem som har det bästa priset anpassat till den period som du har tänkt låna släpet så kan du höra av dig till flera olika ställen och fråga hur mycket de tar betalt. På så sätt kan man ofta spara en del pengar, samt att man samtidigt kan garantera sig om att det finns släp tillgängliga för den dag och tid som man har tänkt sig.

Regler som gäller för att hyra ett släp
Om det är några speciella regler som gäller kring uthyrningen är även det någonting som kan skilja sig åt. En del företag har en önskan om att personen som hyr släpet ska ha uppnått en viss ålder, eller haft körkort under en specifik tid. Dessutom gäller det att släpet återlämnas i samma skick som det lånades ut, då det annars kan medföra höga tilläggskostnader.

För att garantera dig om att släpet finns kvar till ditt förfogande är det bra om du är på plats hos uthyraren i god tid tills din hyresperiod börjar. Likaså är det viktigt att du återlämnar släpet i tid, så att uthyrningen till nästkommande person inte blir försenad. När du ska hämta ditt släp kan du ofta få hjälp av uthyraren att förankra släpet på din bil. Om du ska återlämna släpet efter att uthyraren har stängt för dagen brukar man kunna återlämna nyckeln i en speciell brevlåda eller dörrinkast.